Bootcamp / woofcamp

Overgewicht en beweging

Overgewicht

Overgewicht komt bij mensen in Nederland en Belgiƫ steeds vaker voor en ook wordt het gewicht steeds hoger. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat 31.9% van de inwoners in Nederland te zwaar is. Hiervan heeft zelfs 9.8% ernstig overgewicht. Een klein aantal van deze mensen leidt aan morbide obesitas en brengen hiermee hun gezondheid ernstig in gevaar.

Overgewicht is dus niet alleen een welvaartsziekte bij de mens, maar we zien ook steeds meer huisdieren die te zwaar zijn. Een mens kan zelf inzien dat hij of zij overgewicht heeft, maar ons huis dier is afhankelijk van het baasje. Een juiste voeding in combinatie met goede beweging helpt jouw huisdier langer gezond te houden.

Beweging

Beweging helpt in het proces van afvallen, maar bewegen heeft ook een sociaal aspect. Heel veel mensen zijn eenzaam en komen nauwelijks buiten. Deze mensen hebben vaak wel een hondje of willen graag buitenkomen met een wandelbuddy. Weet jij iemand bij jou in de buurt die eenzaam is, laat haar of hem lekker mee wandelen op een van onze wandelingen. Meld je aan bij AVEVE van Gastel in Sint-Lenaarts. We zien je graag snel.

Veel heb je niet nodig. Een goed humeur, goede schoenen en misschien heb je een hondje die kan ook mee. Koffie wordt voorzien.